Site nieuws

Gepubliceerd op: 02-11-2017 Prijsstijging door geheugenschaarste

Het is al enkele maanden aan de gang, maar in de afgelopen week gingen de prijzen voor RAM- en NAND geheugen zowat door het plafond vanwege een steeds nijpender wordende schaarste. Met name de prijs van populaire onderdelen zoals DDR4 2666 Mhz geheugen, SSD's en sommige grafische kaarten zijn in de laatste dagen als een raket omhoog geschoten en het einde lijkt nog lang niet in zicht.


Een en ander heeft tot gevolg dat:

 1. De prijs van onze DAWDESKS en DAWRACKS moest worden verhoogd.
 2. De levertijd langzaam oploopt omdat momenteel nauwelijks aan DDR4 2666 geheugenmodules te komen is.

 


Gepubliceerd op: 18-08-2017 Nieuwe DawDesk/DawRack modellen

Met vier recentelijk verschenen compleet nieuwe computer platforms van zowel AMD als Intel, is ons leveringsprogramma van DAWDESK en DAWDESK systemen deze week volledig op de schop gegaan! De thans nog bestaande DAW computers op basis van de Intel Z270 en X99 platforms zullen op termijn worden uitgefaseerd en zijn inmiddels of zullen binnenkort worden opgevolgd door de volgende nieuwe modellen:

 • I-Z370 met voor het eerst 6 core processors op het nieuwe mainstream Z370 platform van Intel (leverbaar vanaf medio oktober).
 • A-X370 met 6- en 8 core processors op het nieuwe mainstream Ryzen platform van AMD (nu leverbaar).
 • I-X299 met 6- tot liefst 18 core! processors op het nieuwe high end X299 platform van Intel (6/8/10 Core nu leverbaar, 12/14/16/18 Core volgen later dit jaar).
 • A-X399 met 8- tot liefst 16 core! processors op het nieuwe high end Threadripper platform van AMD (leverbaar vanaf september).

Gepubliceerd op: 16-05-2017 Nieuw! DawDesk/DawRack AM4-HEXA en AM4-OCTA

Na twee maanden van uitgebreid testen, herhaaldelijk updaten van firmware en 'spelen' met alle mogelijke instellingen, is het nu zover dat wij vandaag aan ons assortiment hebben toegevoegd:


 • DAWDESK AM4-HEXA (6 cores / 12 threads)
 • DAWRACK AM4-HEXA (6 cores / 12 threads)
 • DAWDESK AM4-OCTA (8 cores / 16 threads)
 • DAWRACK AM4-OCTA (8 cores / 16 threads)


Alle bovenstaande DAW-systemen zijn op basis van het nieuwe AMD Zen platform, bestaande uit een AMD X370 chipset en een AMD Ryzen 7 processor.

Na meer dan 10 jaar is AMD weer helemaal terug van weggeweest als het gaat om systeem performance. Een meer dan mooie bijkomstigheid is dat de systeemprijzen een stuk lager liggen dan systemen op basis van een Intel platform.

Gepubliceerd op: 17-03-2017 AMD terug van weggeweest?

Meer dan 10 jaar lang heeft AMD geen enkele rol van betekenis meer gespeeld als het gaat om processors. Intel heeft sinds 2006 een monopoliepositie, maar daar lijkt nu verandering in te komen. AMD heeft kortgeleden een nieuwe serie high end multi core processors gelanceerd onder de naam 'Ryzen' en uit de eerste benchmarks blijkt dat deze processors zowat gehakt maken van directe Intel tegenhangers en dat ook nog eens tegen een veel lagere prijs.

In de komende weken gaan we het nieuwe AMD Zen platform (Ryzen in combinatie met AM4 moederborden) stevig aan de tand voelen om vast te stellen of AMD qua snelheid, betrouwbaarheid en stabiliteit daadwerkelijk is opgewassen tegen Intel als het gaat om zware toepassingen zoals bijvoorbeeld DAW en videobewerking. Mocht dit inderdaad het geval blijken te zijn, dan zullen we niet aarzelen om binnenkort een aantal nieuwe AMD Ryzen systemen aan ons assortiment toe te voegen.

Binnenkort meer hierover..


amd ryzen

Gepubliceerd op: 19-10-2016 Prijsstijging Desktops en Laptops

Prijzen van computercomponenten zijn de laatste weken stijgend en het einde is voorlopig niet in zicht. Drie factoren spelen hierin momenteel een rol:


 • Een sterker wordende US Dollar.
 • Schaarste aan geheugen chips voor geheugenmodules.
 • Een tekort aan NAND geheugen chips voor SSD's.


In vrijwel ieder jaar dat het einde begint te naderen worden we weer 'getrakteerd' op prijsstijgingen van bepaalde computercomponenten wegens al dan niet geveinsde tekorten en dit jaar is het niet anders. De industrie zoekt en vindt steeds wegen om in de drukste maanden van het jaar extra winst te pakken, zo lijkt het.

Voor geheugen chips luidt de voorspelling dat de prijs tot wel 30% kan gaan stijgen tussen oktober en eind december.

Gepubliceerd op: 01-09-2016 Nieuw! DAWBOOK B15-2

Per omgaande is onze bestseller DawBook, de B15, opgevolgd door de B15-2.

Met de nieuwste technology, meer features en systeemopties dan ooit, waaronder een keyboard met verlichte toetsen, compactere afmetingen en een lager gewicht, gaat deze maatwerk laptop zonder enige twijfel een zonnige toekomst tegemoet.

Heb je geen oneindig budget maar zoek je wel topkwaliteit, de beste prestaties en een rotsvaste stabiliteit? Dan luidt het antwoord: DawBook B15-2.


Vanaf heden verkrijgbaar!

Gepubliceerd op: 16-08-2016 Website vanaf nu volledig SSL-beveiligd

In aanloop naar een geheel nieuwe website die we binnenkort online hopen te brengen, is de huidige website vanaf heden volledig beveiligd middels SSL.

Voorheen waren alleen het betaalproces en de database beveiligd, maar thans is dus de gehele website afgeschermd en versleuteld.

HTTP aanroepen naar onze website worden nu direct doorverwezen naar HTTPS. Het (groene) hangslotje links van het webadres in de adresbalk van uw browser geeft aan dat de verbinding naar onze website geverifieerd veilig is.Gepubliceerd op: 26-04-2016 DawBook B15 krijgt upgrade

DawBook B15, ons voordeligste model, heeft met ingang van vandaag een upgrade ondergaan.

De upgrade bestaat uit een moederbord van de nieuwste generatie, een Skylake i3, i5 of i7 processor, sneller geheugen, een snellere en iets grotere M.2 SSD als standaard schijf en last but not least, twee grafische engines: het superzuinige HD Graphics 530 als onderdeel van de processor en een krachtige nVidia GT940M chip met 1GB geheugen.

Daarmee zijn nu alle DawBook modellen voorzien van de nieuwste Skylake technologie.

Gepubliceerd op: 12-08-2015 Nieuw! DawDesk en DawRack Z170-QUAD

Enkele dagen geleden heeft Intel een nieuwe chipset (Z170) en een bijbehorende reeks nieuwe processors (6th Generation i5/i7 Skylake) gelanceerd.


intel-skylake


De nieuwe Z170 chipset biedt ondermeer native ondersteuning aan:


 • USB-C (nieuwe USB connector waarbij het niet uitmaakt hoe de USB steker wordt ingeplugd)
 • USB 3.1 met een data doorvoersnelheid van 10Gb/s (2x zo snel t.o.v. USB 3.0)
 • Thunderbolt 2/3 Ready (optioneel verkrijgbaar: Thunderbolt 2 Add In Card)
 • M.2 Sata over 4 PCIe Lanes met een doorvoersnelheid van 20Gb/s
 • DDR 4 geheugen (zowel met als zonder ECC controle)


De nieuwe i5 en i7 Skylake processors hebben ondermeer de volgende eigenschappen:


 • Nieuwe socket S1151
 • het nieuwste 14 nm procedé, waardoor weer sneller en veel energiezuiniger
 • Geschikt voor DDR 4 geheugen


Op basis van dit gloednieuwe platform hebben wij twee nieuwe systemen aan ons assortiment toegevoegd:


 • DawDesk Z170-QUAD
 • DawRack Z170-QUAD


Beide systemen zijn vanaf heden verkrijgbaar.

Gepubliceerd op: 01-07-2015 Lovende review DawRack X99-OCTA in Interface Magazine

De huidige topper uit onze serie DAW-computers, DAWRACK X99-OCTA, is door Interface.nl aan een uitgebreide review onderworpen en heeft een uitzonderlijk goede beoordeling ontvangen.

Wat gebruikers van onze DawDesk en DawRack systemen al sinds jaar en dag ervaren, is thans door het toonaangevende magazine voor muzikanten en producers, Interface, bevestigd. Vsystem Pro - ons eigen huismerk - is de maker van de krachtigste, efficiëntste, stabielste, stilste en meest betrouwbare DAW-computers van Nederland.


preface_review_dawrack x99-octa

Lees de volledige review in de dubbeldikke juli/augustus-editie van Interface, of download in pdf formaat.

Gepubliceerd op: 05-06-2015 Einde Windows 7 Home Premium

Het zat er al enkele maanden aan te komen, maar het is per vandaag definitief: Windows 7 Home Premium is uit productie genomen en is niet meer verkrijgbaar.

Klanten die tussen nu en 29 juli 2015 een DAW computer of laptop aanschaffen, kunnen thans nog kiezen uit:


 • Windows 7 Professional 64
 • Windows 8 Standard 64
 • Windows 8 Professional 64


Voor alle klanten die ooit bij ons een DAW computer of laptop met Windows 7 of Windows 8(.1) hebben aangeschaft, geldt dat zij vanaf eind juli 2015 tot een jaar nadien kunnen kiezen voor een GRATIS upgrade naar Windows 10

Gepubliceerd op: 27-05-2015 Euro daalt weer, prijzen stijgen

Na een paar weken van relatieve rust rond de Euro, is deze thans weer dalende. Dit heeft tot gevolg dat prijzen van producten die in US Dollars worden verhandeld, waaronder omputers, momenteel helaas weer aan het stijgen zijn.

Laden...