DAW SYSTEMS

DAW staat voor Digital Audio Workstation. DAW computers zijn systemen die qua hardware en inrichting volledig zijn toegesneden op het bewerken van audio en het produceren van muziek. De gebruikte hardwarecomponenten zijn zowel kwalitatief als qua prestaties van het allerhoogste niveau. Bovendien zijn deze hardwarecomponenten onderling op elkaar afgestemd, zodat er geen 'bottlenecks' zijn die de prestaties negatief kunnen beïnvloeden. Immers: de zwakste schakel bepaalt de prestaties van het geheel.

Als toegewijde specialisten doen wij daar nog eens een schepje bovenop, want met alleen de beste hardware nemen wij geen genoegen. Er is namelijk ook nog zoiets als het besturingssysteem.

Van oorsprong is een besturingssysteem ontwikkeld om duizenden verschillende soorten applicaties en taken uit te voeren en alle mogelijke hardware te ondersteunen van honderden verschillende fabrikanten. Het voordeel daarvan is evident; de gebruiker kan zonder al teveel moeite gebruik maken van al die applicaties en hardware. Het nadeel daarvan is echter dat er standaard heel veel services actief zijn (kleine programma's die op de achtergrond draaien), die in meer of mindere mate beslag leggen op de processor en het werkgeheugen. Verder staan talloze systeemopties standaard ingeschakeld die niets van doen hebben met het bewerken van audio en/of het produceren van muziek, terwijl daarnaast een aantal systeeminstellingen niet op een optimale waarde zijn ingesteld. Een computer met een standaard besturingssysteem zal dan ook nooit alle potentiële kracht en capaciteit kunnen aanwenden bij het uitvoeren van zware applicaties en taken zoals audiobewerking en muziekproductie.

Dat is precies de reden waarom wij (als enige fabrikant) het Windows besturingssysteem grondig aanpakken. Onze DAW systemen worden altijd geleverd met een Windows besturingssysteem dat op meer dan 120 punten is gewijzigd en verbeterd. Daarmee leveren onze systemen gemiddeld 15-20% betere prestaties, bieden ze een veel soepelere workflow en zijn ze tot wel 50% stabieler dan standaard computers.

Ook het (EFI)BIOS van de door ons gebruikte moederborden wordt d.m.v. herprogrammering verregaand geoptimaliseerd. Dit zorgt voor het laatste stukje extra kracht en stabiliteit.


Vsystem Pro geeft je het uiterste aan: performance | stabiliteit | betrouwbaarheid | stilte


 
dawbook a14 front
DawBook A14

979,00

   
dawcube-angled
DawCube Z170-QUAD

1.075,00

 
 
dawdesks
DawDesk Z270-QUAD

1.099,00

   
dawbook c15 front
DawBook C15

1.099,00

 
 
dawbook c17 front
DawBook C17

1.099,00

   
CE-C4
DawRack Z270-QUAD

1.259,00

 
 
dawdesk behuizingen
DawDesk AM4-HEXA

1.297,00

   
dawbook g15 front
DawBook G15

1.329,00

 
 
dawbook g17 front
DawBook G17

1.389,00

   
dawdesk behuizingen
DawDesk AM4-OCTA

1.445,00

 
 
dawrack behuizing
DawRack AM4-HEXA

1.459,00

   
dawdesks
DawDesk X99-HEXA

1.569,00

 
Laden...